Kantoormeubilair, waar moet je opletten als starter?

 

Als startende ondernemer ben je met heel veel dingen bezig en is het kiezen van het juiste kantoormeubilair misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het creëren van een comfortabele werkplek essentieel voor jou en je bedrijf. Het juiste meubilair biedt de ondersteuning die nodig is bij de start van een onderneming, maar hoe creëer jij je eigen comfortzone op kantoor?

Weet welke ruimtes waarvoor bedoeld zijn

Vaak heb je als startende ondernemer nog geen personeel. Een bureau, bureaustoel en wat opbergruimte volstaat dan om te kunnen ondernemen. Vergeet echter niet dat je waarschijnlijk gaat groeien en eventueel in de nabije toekomst meer mensen in moet gaan huren. Houd hier rekening mee, want het is vervelend en kostbaar als je snel weer moet verhuizen.

Buiten het feit dat je wilt groeien moet er ook een ruimte beschikbaar om te brainstormen of klanten en zakenrelaties te ontvangen. Het staat een stuk professioneler wanneer je een speciale ruimte hiervoor inricht. Of je kunt een kantoor huren in een bedrijfsverzamelgebouw of business center waar al een dergelijke ruimte aanwezig is.

Rekening houden met groeiprognoses

Het is cruciaal dat je van te voren goed weet hoeveel vierkante meter je nodig hebt. Als je achteraf te weinig of teveel ruimte hebt kan dit een kostbare fout zijn. Wanneer je weet hoeveel vierkante meter je nodig hebt dien je deze zo efficiënt mogelijk in te richten. Vergeet niet dat je hierbij alvast rekening kunt houden met de groei progonse. Zo is het wel fijn om een groot bureau te hebben, maar als je snel meer werknemers verwacht kan het verstandig zijn kleinere bureaus te nemen, dan passen er meer werkplekken in dezelfde ruimte en kun je dus langer in hetzelfde kantoor blijven!.

Het kantoor als leefomgeving

Over het algemeen en helemaal bij startups, worden er veel uren op kantoor doorgebracht. Zorg er daarom voor dat deze zo comfortabel mogelijk ingericht is. Daarnaast is het belangrijk dat dit ook een fijne ruimte is om tijd in door te brengen. Het juiste meubilair en een mooie inrichting dragen namelijk bij aan zowel je fysieke als mentale gesteldheid.

Tegenwoordig zijn sta bureaus, bureaufietsen en speciale ergonomische zitballen niet meer weg te denken uit kantoren. Je beweegt meer en werkt in verschillende houdingen. Ergonomische meubels zijn hiervoor ideaal.

Bepaal je budget

Het huren van een kantoorruimte is al snel een grote kostenpost. Wanneer je een kantoorruimte in Rotterdam of Amsterdam wilt huren ben je vaak een groot bedrag per maand kwijt. Dan wil je bij de aanschaf van kantoormeubilair geen fortuin kwijt zijn. Goed meubilair hoeft gelukkig niet duur te zijn. Het is bovendien mogelijk om te huren. Dan kun je eerst aankijken wat voor jouw bedrijf het beste werkt.

Een andere optie is om niet de gehele inventaris in één keer te kopen. Begin met de essentiële dingen zoals een bureau en een stoel. In een later stadium is het altijd nog mogelijk uit te breiden met bijvoorbeeld zo’n hippe bureaufiets.