Design Meubels

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben, design meubelen, maar wat houdt dat nu precies in? Het woord design kan het simpelst worden omschreven als vormgeving. De betekenis is in de loop van de jaren verschillende keren veranderd en verwijst tegenwoordig naar een bepaald product van een ontwerper.

Tegenwoordig zijn design meubels dan ook weer erg populair. Naast meubels zijn design lampen en woonaccessoires ook weer in trek. Zo zijn er verschillende stijlen die hedendaags worden aangeboden om je interieur weer een boost te geven.

Doordat er veel verschillende stijlen zijn hieronder een selectie van de meest voorkomende:

  • Vintage & Retro stijl: Design meubels geïnspireerd op de jaren ’50 tot ’70. De meubels hebben geometrische vormen en zijn van zichzelf erg kleurrijk. Vaak zijn het stevige meubels die meer comfort bieden. Bij Retro design meubels zou je kunnen denken aan de ontwerpen van Charles & Ray Eames.
  • Industriële stijl: Fabrieken en oude ateliers zijn gebruikt als inspiratiebron binnen deze stijl. Design meubels van dit type worden vaak vervaardigd uit verschillende soorten metaal. Producten hebben een robuuste en unieke uitstraling.
  • Scandinavische stijl: De laatste jaren is de Scandinavische stijl echt een trend, staat bekend om zijn typerende eenvoudige vormen en materialen. Hiervoor worden veel natuurlijke kleuren gebruikt.

Het aanschaffen van design meubels kan een goede investering zijn. Door de exclusiviteit en kwaliteit kan door de jaren heen de prijs vaak hoog oplopen. Om deze redenen blijven de meubels vaak erg populair onder de mensen. Afwerking en kwaliteit spelen hier vaak een grote rol in. De Design  klassiekers behouden vooral hun waarden. Design klassiekers laten door de jaren heen nog steeds van zich horen, dit omdat ze nog steeds immens populair zijn. Denk hierbij aan de stijlvolle Barcelona Chair naar een ontwerp van de Duits-Amerikaans ontwerper Ludwig Mies van der Rohe. Maar ook de stoelen en fauteuil van Charles & Ray Eames zijn erg bekende design meubel klassiekers.

Om al deze redenen zijn design meubels vrijwel altijd een goede aanvulling op je interieur. Of je nu kiest voor een retro salontafel of een vintage tv meubel, door het grote aanbod, variatie, vormen en kleuren is er vrijwel voor ieder interieur een gepast meubelstuk te vinden.