Checklist voor een Design kantoorinrichting

Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan kantoorinrichting. Een goede werkomgeving helpt namelijk bij de efficiëntie en productiviteit van de medewerkers. Naast design meubilair, moet ook het hele kantoor voorzien zijn van een design uiterlijk. Hoe u dit het beste kan doen, leest u hieronder.

Comfortabel

Uw meubilair moet natuurlijk comfortabel zitten. Werknemers brengen hun hele dag door op kantoor, het is dus van belang dat zij zich prettig voelen. Daarnaast zal comfortabel meubilair de productiviteit op kantoor verhogen.
Dit kun je bereiken met ergonomisch verantwoord meubilair. Zithouding is erg belangrijk, en toch wordt hier vaak helaas niet genoeg aandacht aan besteed. Door gedurende langere tijd in een verkeerde houding te zitten, kunnen werknemers blijvende medische klachten oplopen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende ergonomische bureaustoelen op de markt, ook als u bepaalde design vereisten hebt!

Goede vloer

Een goede vloer is van groot belang, ook al staat men daar niet vaak bij stil. Een vloer in een kantoor wordt intensief gebruikt. We lopen, rollen en schuiven van alles en nog wat over de werkvloer. Een gegoten werkvloer kan voor veel ruimtes de oplossing bieden. Elegant en toch kan de vloer alles aan. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de vloer rustig is en bij de uitstraling van uw merk of kantoor past. Het is dus van groot belang om goed na te denken over uw vloer.

Moderne duurzaamheid

Een modern kantoor is een kantoor dat zich bezig houdt met maatschappelijk verantwoord ondernemen.  MVO kan perfect in u kantoorinrichting toegepast worden. Koop bijvoorbeeld alleen maatschappelijk verantwoord meubilair. Deze meubelen worden op een duurzame wijze geproduceerd.
Naast duurzaam meubilair is het ook al verantwoord om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht en niet van kunstlicht. Natuurlijk licht is naast mooier, ook nog eens gezonder. Bovendien verbruikt u minder energie.

Inspirerende vergaderruimte

Een inspirerende vergaderruimte zorgt voor brainstormsessies waar de beste ideeën uit komen. Richt uw vergaderruimte zo in, dat u rustig kunt werken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van glasplaten. Maak daarnaast gebruik van inspirerend meubilair om het denkproces te bevorderen.