Bureaustoel instellen

Hoe stel je je bureaustoel in?

De juiste zithouding is van cruciaal belang als je veel uren op je bureaustoel doorbrengt. Vaak stellen we onze bureaustoel zo in, dat we lekker zitten. Maar houd je dit geen uren vol? Dan kan het zo zijn dat je bureaustoel gewoonweg niet goed ingesteld is voor jou. Door het instellen van de juiste positie van je bureaustoel, verklein je de kans op nek- en rugklachten. De instellingen van je bureaustoel zijn persoonlijk en dus voor iedereen anders. Je bureaustoel instellen begint bij de juiste tips! Daarom hebben we de vijf basistips voor jou op een rij gezet.

bureaustoel instellen

1. Zithoogte instellen

De eerste stap naar een goede zithouding is het instellen van de juiste zithoogte. De beste hoogte is wanneer je knieën een hoek van 90 graden maken. Hierbij is het van belang dat je voeten plat op de vloer staan.

2. Zitvlak instellen

Voor de juiste houding moet het zitvlak helemaal benut worden, zodat de druk verdeeld wordt over je gehele bovenbenen. Laat ongeveer 5 cm ruimte tussen je knieholte en het zitvlak vrij. Op deze manier voorkom je afgeknelde bloedvaten. Heb je lange of juist korte bovenbenen? Let bij het kopen van een bureaustoel dan op een verstelbaar zitgedeelte. Het schuifgedeelte kan dan worden aangepast naar jouw lengte.

3. Armleuningen instellen

Vervolgens is het belangrijk dat de armleuningen zo worden ingesteld dat de hoek van je ellenboog ook 90 graden is. Het bureau dient op dezelfde hoogte te zijn ingesteld als de armleuningen. Op deze manier kunnen je armen rusten op de armleuning en je handen op het bureau.

4. Rugleuning instellen

Veel bureaustoelen hebben een instelbare rugleuning. Deze kan zo worden ingesteld dat je rug zijn natuurlijke vorm behoudt. De holte in je onderrug wordt op deze manier ondersteund. Daarnaast zijn er bureaustoelen die een verstelbare lendensteun hebben, waardoor de bolling in de rugleuning kan worden aangepast.

5. Beweeg

Tot slot is het van belang dat je lichaam beweging heeft. Zo wordt het stofwisselingsproces tussen de wervelschijven ondersteund en de doorbloeding gestimuleerd. Een dynamische bureaustoel is daarbij een must. Veel bureaustoelen beschikken over een kantelbaar stoelmechanisme, waardoor je gemakkelijk je zithouding kan afwisselen. Daarnaast is het verstandig om af te wisselen tussen zitten en staan. Een hele dag zitten is namelijk niet gezond. Dit is makkelijk te realiseren met behulp van een zit sta bureau.

Bureaustoel instellen

Daarnaast raden we aan om altijd de handleiding van de stoel te lezen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties voor bureaustoelen, dat elke stoel anders kan worden ingesteld. Denk hierbij aan de verschillende opties voor een instelbaar zitvlak, ledensteun of stoelmechanismen.

Bij Katokantoorinrichting.nl ben je aan het juiste adres voor bureaustoelen met verschillende opties. Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Neem dan eens een kijkje op onze website. Lukt het niet om een bureaustoel naar wens uit te zoeken uit ons online assortiment? Vraag dan een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op.