Bewegen is gezond, ook op kantoor!

Bewegen is gezond, ook op kantoor!

Een van de speerpunten in het nieuwe jaar is meer bewegen. Dat is het voor velen ieder jaar, maar nu beginnen ondernemers en werkgevers ook steeds meer het belang hiervan in te zien. Daarom proberen zij op kantoor hun medewerkers te stimuleren. Hier zijn diverse manieren en middelen voor. Lees daarom hier hoe het mogelijk is om ervoor te zorgen dat iedereen op kantoor meer gaat bewegen!

Ergonomisch meubilair

Een manier om te zorgen dat werknemers meer bewegen is door het kantoor te voorzien van ergonomisch meubilair. Ergonomie betekent: de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. In dit geval gaat het dus om ergonomie op de werkvloer. Hoe kun je de werkplek zo afstemmen dat hij aansluit op de wensen en behoeften van de individuele werknemer.

Bij een ergonomische werkplek is het vooral belangrijk om in verschillende goede houdingen te kunnen werken. Om dit te bereiken kun je ervoor kiezen ergonomisch kantoormeubilair aan te schaffen. Bijvoorbeeld een goede bureaustoel en een in hoogte verstelbaar zit/sta-bureau. Hierdoor is het mogelijk veel van houding te wisselen. Bewegen achter je bureau is tegenwoordig ook mogelijk. Bijvoorbeeld met een zitbal, deskbike of loopband achter het bureau.

Sporten

Een ontwikkeling die je steeds meer ziet op kantoor is dat collega’s samen gaan sporten. Bijvoorbeeld in hardloop of bootcamp groepjes. Dit is niet alleen lichamelijk gezond, maar ook goed voor de teamspirit! Samen sporten zorgt voor meer chemie tussen de verschillende afdelingen en hun werknemers. Een ideale ontwikkeling voor bedrijven.

In sommige gevallen beschikken kantoren over een eigen sportschool. Niet veel bedrijven hebben budget voor een sportschool. Dat is iets wat vooral steeds meer gerealiseerd wordt in samenwerking tussen gebouweigenaren en business centers/ coworking spaces. Met name in grote steden wordt deze combinatie aangeboden, denk hierbij aan kantoorruimte in Rotterdam, Eindhoven of bijvoorbeeld Maastricht.

Kantoorhond

Een wandeling maken in de pauze is natuurlijk ook altijd goed. Toch willen de meeste mensen niet doelloos rondlopen. Daarom hebben sommige kantoren een kantoorhond. Deze hond is een goede smoes om af en toe even lekker de benen te strekken. Na een stukje gewandeld te hebben met de hond is het hoofd weer lekker fris en kan er met nieuwe energie gewerkt worden.